‘22

Život je jedan i treba živjeti svaki dan kao da je posljednji.
To je tačno, ali od nas zavisi kako ćemo shvatiti gore pomenutu izreku. Neki će je koristiti kao opravdanje za razne ludorije koje će praviti, dok će neki željeti svaki dan iskoristiti kvalitetno, u svakom smislu te riječi.
Ja biram kvalitetno. Jer tako mi više odgovara, i bolje se osjećam živeći kvalitetno.
Svakako da se čini zanimljivim živjeti priču iz filma Tri metra iznad neba, ali život nije film i treba ga živjet’ realno.
Nije meni problem, mogu se ja buntovnički nastrojiti i vrlo lahko suprotstaviti roditeljima. Vjerovatno bih i uspjela, uostalom šta mi mogu? Pomirili bi se već jednom da neću prekinuti vezu s Njim, bili bi neko vrijeme ljuti, razočarani, ali na kraju bi se pomirili sa sudbinom.
Ali prije nego se suprotstavimo, i burno reagujemo vođeni svojim osjećanjima, treba pustiti da prenoći i dobro razmisliti za šta se borimo, da li je vrijedno.
Pustit’ ću vremenu na volju da odradi svoje, da li će Ga izbrisati ili vratiti meni, to ćemo još da vidimo.
Ono što je sigurno je to da je zabranjeno voće najslađe.

Osoba1: To vi malo glumite seljanke pa idete u U. na kafu?
Ja: Pa ja jesam seljanka, zaboravljaš da sam se ovdje doselila?

On: A što si se to izbrisala sa fb?
Ja: Da mi se Ti ne javljaš više .

To je još jedna stvar koja me je učinila veoma sretnom. Izbrisala sam se sa fb. Zaista je interesantno to što nekad misliš da je nešto loše za tebe, a ustvari je dobro. Odmah sutra nakon brisanja vukla me želja da se vratim, ali sam se oduprijela i ubrzo uvidjela kome falim i ko je uočio.
Učinilo me sretnom što su moje Winx opet pokazale da su prijateljice i provjerile šta je sa mnom, što sam se izbrisala, je li neki problem u pitanju.
Za Mici ne moram ni da govorim, ona je odmah uočila.
On? I On je uočio i dušica zabrinuo se da ga nisam blokirala.
A A. on je vidjevši me na ulici, izašao iz kafića, potrčao za mnom i tražio objašnjenje što me nema na kafi, šta je sa mnom i pobogu što sam ga blokirala.
Ah da i E. je skontala, zvala me na kafu, sve sam joj potanko objasnila.

A Rosa? Rosa me podržala i obradovala se što sam joj se pridružila :$

I fino mi je bez fb, ne fali mi uopšte. Ljudi s kojima sam se čula na fb, čujem se i dalje, nisu me zaboravili kao što sam se bojala, naravno vratit’ ću se, kad to još nisam odlučila.

Dugo nisam pisala, pa ću sad da odužim …

Interesantno je i to što mislimo da baratamo nečim i da poznajemo nekog ili nešto, a u praksi se pokaže da nemamo pojma i da još mnogo treba učiti.
Baš sam šašava, samo mi je 17, ima još da prođem životne škole.

On: Puštam te i ovaj put ću te pustiti da sama dođeš kad budeš htjela, da vidim kad ćeš se vratiti.

Vidiš dobra ideja, i mene interesuje kad ću se vratiti i da li ću. Stalno mi se čini da sama sebe uopšte ne poznajem.

mosalina
"Ja se povlačim u sebe i pronalazim jedan svijet! Ponovo više u slutnji i tamnoj žudnji nego predodžbi i živoj snazi. I sve tu teče ispred moje svijesti, a ja se sanjajući i dalje smješkam u svijet." Goethe

Komentariši